Op 1 April 1999 startte Els in de frituurwereld . Ze nam een authentiek Belgisch frietkot over gelegen op het marktplein te Westende . klik hier voor foto's . De zaak was voordien al goed gekend onder de naam Frituur 2000 en had een stevige reputatie. Als enige frituur was het destijds hard werken om aan de klant zijn verwachtingen te kunnen voldoen. Het was een harde leerschool maar wel een goeie. De zaak bloeide open en Els slaagde erin om de klant op haar wenken te bedienen.

Na een dik jaar kon Els al spreken van haar vaste klanten die ze tot op de dag van vandaag nog altijd mag bedienen ondanks de concurrentie die op tal van plaatsen uit de grond schoot.

Na 5 jaar hard labeur en een frietkot die te klein en versleten was besloot Els een aanvraag te doen om een nieuwe Frituur te plaatsen op de Markt te Westende. Helaas kreeg ze toen te horen dat ze geen vergunning kreeg daar ze het marktplein gingen renoveren. Dit was hartverscheurend maar voor Els geen reden om te stoppen integendeel , ze slaagde erin om samen met haar man een gebouw te kopen op slechts 100m van Frituur 2000. Het toenmalige gebouw van de AXA bank werd in een mum van tijd omgetoverd naar  Frituur Els .

Op 30 September 2005 werd Frituur Els officieel geopend.(klik hier voor foto's van de opening )